Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mešavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata.
Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.
Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mešavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.
Sastojci:
– po 200 grama suvog grožđa,
– suvih kajsija
– suvih smokava
– oraha
– meda
– i jedan limun sa korom
Priprema
Sve sastojke sameljite na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckajte), dodajte med, promešajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru.
Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uveče pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka.
Za decu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.
Pre pripreme ove mešavine: Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja.
Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodompreko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.
Izvor: uspesnazena.com